OM HOGST

Hogst AS leverer tjenester innen skogpleie, linjerydding, trefelling og mer av høy kvalitet og sikkerhet i hele Trøndelag.

Pil for å scrolle nedover siden
Nærbilde av motorsag som kapper et liggende tre mens sagflisen spruter
Flere menn med hjelm og motorsag som kvister et tre

dette er hogst

Skogen er viktig og i Norge har vi et omfattende regelverk for bevaring av natur og bærekraftig bruk av den. I Norge vokser skogen mer og mer for hvert år og trenger vedlikehold og ivaretakelse. Vi i Hogst benytter manuell arbeidskraft. Denne måten å jobbe på er det mest skånsomme for natur og livet i skogen. Vi jobber også med å bekjempe uønskede arter og å pleie ungskogen for å bevare naturen.

HISTORIKK

Oppstarten av Hogst AS bunner i behovet for å sikre sikker kraftforsyning ved å rydde kraftlinjer. Mindre nedfall av trær hindrer at store snømengder legger seg på trær og tynger kraftlinjer som gir mindre risiko for brudd på linjene.

Selskapet ble etablert i 2016 etter pilotprosjektet “Hel ved” initiert av Ståle Gjersvold i Trønderenergi. Pilotprosjektet skulle se på mulighetene for å bidra til å skape varige og meningsfylte arbeidsplasser til målgruppen tidligere rusavhengige og gjengangerkriminelle som ellers ville hatt begrenset adgang til arbeidsmarkedet.

Dette fungerer! Selskapet leverer i dag høy kvalitet og sikkerhet i arbeidet som utføres og jobber samtidig med sosial inkludering i praksis.
Mann med hjelp og rutete skjorte holder på å kapper et liggende tre med motorsag

VÅRE ANSATTE

Vegard Nytrø

Vegard Nytrø

Daglig leder
Daglig leder i Hogst AS er en ansvarsbevisst og løsningsorientert kar. Vegard startet som fagansvarlig i Hogst i 2016. Frem til han tok over som daglig leder i 2019 jobbet han ute i produksjonen. Han kom til Hogst fra Trondheim fengsel, hvor han jobbet på rusmestringsenheten. Som leder og hovedansvarlig i Hogst er Vegard meget tilgjengelig, omgjengelig og trivelig!
Terje Pedersen

Terje Pedersen

Arbeidsleder HMS
Arbeidsleder og HMS-ansvarlig i Hogst AS er en stødig type. Terje var en av de første ansatte i Hogst og har således vært med på en spennende reise. Han har lang erfaring innen byggebransjen, er meget ærekjær, og støttende i sitt arbeid med kollegaer og kursdeltakere. Han har i dag det operative ansvaret for HMS i Hogst og fungerer som arbeidsleder.
Jan Inge Braa

Jan Inge Braa

Produksjonsleder
Produksjonsleder Jan Inge kom til Hogst AS vinteren 2021. Jan Inge er gårdeier, utdannet tømrer og har drevet eget firma i mange år. I tillegg har han vært flere år i driftsavdelingen på Trondheim fengsel og har derfor svært mye kompetanse på målgruppen Hogst rekrutterer. Jan Inge er utrolig profesjonell, tvers gjennom ærlig og veldig inkluderende.
Alf Roar Størseth

Alf Roar Størseth

Arbeidsleder og kursleder
Arbeids- og kursleder Alf-Roar har jobbet i Hogst helt siden 2015 og har hatt ansvaret for opplæring av alle nye ansatte. Det passer som hånd i hanske da Alf-Roar er en meget positiv, utadvendt og entusiastisk mann. Han kommer i fra jobb i TrønderEnergi, har lang fartstid fra Forsvaret og vært skitrener i toppidretten i mange år.

Ytterligere 4 medarbeidere med variert kompetanse og arbeidserfaring:

  • Erfaring og kunnskap i HMS-arbeid
  • Erfaring med manuelt skogbruk
  • Kompetanse innen sikkerhet i skogbruk
  • Erfaring og kunnskap i flere yrker innen håndverk

Hele denne gjengen utgjør arbeidslaget i Hogst!

Se kontaktinformasjon her

partnere og eiere

Hogst AS eies av TrønderEnergi, Norges Røde Kors og Aneo og har et tett samarbeid med NAV når det gjelder rekruttering og kurs.
Logo til TrønderEnergi
Logo Røde Kors

Eiere

TrønderEnergi
40%
Norges Røde Kors
40%
Aneo
20%

Partnere

Aneo og TrønderEnergi
Norges Røde Kors / Nettverk etter soning
Stihl
NAV
Trondheim kommune

Styret

Ståle Gjersvold, styreleder
TrønderEnergi
Stian Estenstad
Norges Røde Kors
Nils Johan Waldenstrøm
Norges Røde Kors
Stig Tore Laugen
Aneo
Jannike Bostad
Norges Røde Kors
Helene Muri Skalmerås (vara)
Aneo
Jaya Thomlison (vara)

PRISER OG UTMERKELSER

For arbeidet har Trønderenergi og Norges Røde Kors i 2016 blitt premiert med Næringslivets Frivillighetspris som første vinner av denne prisen for å ha opprettet bedriften Hogst AS som en arbeidsplass for straffedømte og rusmisbrukere.

Trønderenergi, Røde Kors og Hogst ble i 2018 nominert til Årets samfunnsengasjement av Sponsor- og eventforeningen. Juryen synes prosjektet (Hogst) var nytenkende og understreker betydningen både for enkeltindividet og samfunnet.

I 2023 kom Hogst helt til finalen i FERDs utnevnelse av Årets Sosiale Entreprenør for sitt arbeid med inkludering.
Besøk Hogst på Facebook
firmapost@hogstas.noPersonvernerklæringUtviklet av Increo