kurs & opplærinG

Ambisjonene er høye. Mulighetene er reelle. Vi gir muligheten for straffedømte å komme tilbake til ordinært arbeidsliv. Hogst bidrar til færre tilbakefall til kriminalitet og bygger mestring, kompetanse og selvtillit.

velkommen til KURSET omstart

Omstart er Hogst sitt grundige kurs som tar for seg elementene som må på plass for å lykkes i et ordinært arbeidsliv. Her hos Hogst eller andre arbeidsgivere.

Kursdeltakerne får tre måneders kurs som forbereder dem på en ordinær arbeidshverdag. Her stiller alle på lik linje, uansett bakgrunn. Kravet er at jobben skal gjøres med høy kvalitet og sikkerhet i fokus. Deltakerne møtes med respekt og like forventninger. De ansatte i Hogst har alle vært gjennom kurset, og tilbys etter hvert også fagbrev i skogsarbeid.
Mann med motorssag over høyre skulder i skogen.
Uansett bakgrunn skal Omstart gi muligheten til en trygg og meningsfull hverdag. Ved fysisk arbeid i skog og mark jobber vi i felleskap på nøytral grunn som gjør kroppen godt og som skaper gode verdier og gir erfaringer. Omstart kan bidra til en ny start i livet.

For hvem?

Rusfrie gjengangere mellom 18-40 år som trenger en inngang til arbeidslivet og praktisk arbeidserfaring. Som deltaker er du innstilt på fysisk arbeid ute i frisk luft, og trenger en god referanse på at du mestrer arbeid. Her stilles det krav til oppmøte hver dag i 13 uker. Deltakerne møter i trygge omgivelser med kursledere som har masse erfaring og kompetanse på å kjøre denne type kurs.

Når?

Kurset avholdes to-tre ganger per år med oppstart høst, vinter og vår. Hogst gjennomfører Omstart med samarbeidspartnere på Sørum Gård i Trondheim. Her har vi tilgang til gode kurslokaler for teori, og massevis av skog til den praktiske opplæringen.

Som deltaker får du

  • Opplæring i bruk av verktøy innenfor skogbruket
  • Tilvenning til fulle arbeidsdager
  • Fysisk arbeid i frisk luft
  • Samarbeid med kollegaer
  • Nyttige erfaringer for videre arbeidsliv
  • Kunnskap om helse, miljø og sikkerhet
  • Innblikk i arbeidet til Nettverk etter soning (Røde Kors)
  • Veiledning og oppfølging hele veien

En typisk dag på kurs

07.00
Buss eller bil til Sørum Gård
07.30
En kopp kaffe mens man gjennomgår planen for dagen
08.00
Kle på seg etter værforholdene og komme seg ut
08.15 - 11.30
Arbeid ute i skogen om været tillater det / teori i skogpleie og HMS
11.30 - 12.00
Lunsj
12.00 - 15.00
Jobber videre med praktisk arbeid eller teori
15.00
Samles for å avslutte dagen med evaluering og spørsmål, samt klargjøring av utstyr til neste dag
Etter endt kurs sitter deltakeren igjen med mange opplevelser av mestring som gir styrket tro på egne ferdigheter og muligheter i arbeidslivet. Deltakeren vil være i posisjon til å søke jobber innenfor manuelt arbeid samt ha gode referanser fra en profesjonell arbeidsgiver.

Ta kontakt

Legg inn kontaktinformasjon så hører du fra oss!
Takk for henvendelsen! Skjemaet har blitt sendt til oss!
Oops! Noe gikk galt da du prøvde å sende skjemaet. Vennligst prøv igjen!
Besøk Hogst på Facebook
firmapost@hogstas.noPersonvernerklæringUtviklet av Increo